Byta Fönster

Det finns flera olika anledningar till varför dina fönster kan behövas byta ut eller renoveras. Kanske tycker du dom är fula helt enkelt eller så läcker dom ut en massa dyr värme. Oavsett vad så är frågan om du ska byta ut dom helt eller om du kanske ska renovera de befintliga fönstren.

 

Genom att ”bara” byta ut glaset till energiglasfönster så minskar du både kallras och energiförluster till uppemot 40 %. Att ha bra tätning i fönstren är en självklarhet så se till och sätta in bra tätningslister och gör i ordning fönstren runt omkring ordentligt om du väljer att renovera.

 

Du vinner många fördelar med att energieffektivisera dina befintliga fönster, såsom:

 

  • Minskat kallras

  • Värmeläckaget minskas

  • Lägre kostnader i uppvärmning

  • Skönare inomhus

 

När är det dags att byta ut hela fönstret då. Det är svårt att säga på rak arm, fönster kräver sin underhållning för att de inte ska förfalla helt och vara omöjliga att renovera. Ofta har äldre fönster väldigt bra träkvalite och som är klart värda att ta hand om.

 

Det absolut bästa är att ta kontakt med olika fönsterfirmor för att få expertutlåtande kring dina fönster och även få in olika offerter för att själv avgöra vilket företag du ska anlita. Det kan du göra kostnadsfritt här.

 

Är dina fönster ruttna så är det dags att byta ut dom. Överväg överlag också om det är värt att renovera fönster som är i riktigt dåligt skick, hur många år kommer dom hålla. Det är i regel väldigt mycket jobb att renovera fönster som är i risigt skick. Risken är hög att det kostar mer än det smakar i slutändan.

 

Om tidigare ägaren satt in fönster som inte alls passar in med övriga husets stil så ligger en nyinvestering på nya fönster nära till hands. Det är en av de vanligare orsakerna till att köpa helt nya fönster. Är det så att ni har ett hus som är i äldre stil överlag så finns det gott om alternativ till nya fönster. Många tillverkare har även nyproducerade fönster som går i äldre stil för att passa in så bra som möjligt i hus med historia och karaktär. Det kan även vara värt att titta efter gamla fönster på andrahandsmarknaden också, ofta säljs fullt funktionsdugliga hus som bara kräver en mindre renoveringsinsats.

 

Ett annat alternativ är komma i kontakt med firmor som kan tillverka helt nya fönster i gammal stil som är specialanpassade för just ditt hus, dyrare såklart men resultatet blir fantastiskt. Dessutom får du helt unika fönster som ingen annan har.

 

Nya fönster är en investering som sparar pengar i minskad energiförbrukning. Det är helt klart värt pengarna.

 

Fönsterbyte